Forside      Hvem er vi?      Styret      Nyhetsarkiv      Terminliste      Resultatarkiv      Rekorder      Fiskeregler      Fiskeskipper      Linker      Været/Kart      Tilkobling ombord  

Idag
Igår
Siste uke
Denne mnd.
Totalt
238
263
2550
5821
1134119
Fisketur nr. 10, lørdag 18 April
Publisert: 2015-04-18 av Tom Gerhard Nilsen


Steinbit på 2,15kg


Åtte håpefulle fiskere møtte opp i Nevlunghavn. Værmeldingen kunne ikke bli bedre enn hva det var i dag. Vi hadde fått en rapport om dårlig fiske på Hakkaberget så vi valgte i siste liten og dra til Steingrunnen.

På vei ut valgte alle å samle inn for størst fisk da vi hadde tro på at noe stort kunne komme opp av det kalde vannet i dag. Alle la inn tyve kroner i potten. På vei ut viste det seg at værmeldingen hadde rett selv om det var en kald nordavind så var det ikke snakk om noe sjø av betydning. Etter ca en time kjøring bestemte fiskeskipper at vi skulle stoppe på sirkus 1 som var den første fiskeplassen vi kom til.

Etter kort tid satt seien på som vanlig, det ble tatt mye sei. Størrelsen var ikke noe spesielt men de fleste telte opp mot titallet for å få veid inn maks grensen. Ikke veldig lang tid hadde gått før den første torsken kom ombord. Dette ga alle et ekstra håp om at den store torsken lå på dypet fra 55 til 70 meter og ventet.

Etter en time på sirkus 1 ble det relativt stille. Svein Tore Kihle fikk en telefon fra Emil D. Rød som lå utenfor sirkus 2 litt lengre ute. Der var det tatt noen fine torsk oppimot 10 kg. Vi tenkte ikke lenge før vi satte kursen bort. Etter en tur på 15 minutter var vi på plassen der de store var tatt. Vi fikk lite fisk der men valgte til slutt å dra litt inn mot Sirkus 2.

Etter kort tid fikk vi torsker. Store torsker.. Kaare Trondsen fikk et ordentlig napp på enden av toppen på sirkus 2, det var tydelig at fisken på andre siden var av størrelse over 10 kg. Etter mange minutter med kamp kom en torsk på 12,15 kg opp av det kalde speilblanke vannet. Hoven ble et nyttig redskap for å få den ombord i båten.

I løpet av dagen ble det tatt mye forskjellig fisk. Torsk, sei, kolje, steinbit, sypike og lange. Det er lenge siden vi har fått så mange slag på en tur! Totalt ble det innveid 114 kg med fisk, fordelt på 8 mann. Det er et snitt på 14 kg pr hode!

Været var helt utrolig, som beskrevet innledningsvis var det noe vind når vi kjørte ut men i løpet av dagen ble det vindstille, det var ingen dønninger eller bølger å se. Solen stekte som en varm sommerdag. En fantastisk dag for samtlige som var med!

Med vennlig hilsen
Fiskeskipper
Tom Gerhard Nilsen


Fotoalbum: Fisketur nr 10 - 18.04.15

Sist oppdatert: 2015-04-18 20:33:38 Artikkelen er lest: 2489 ganger.


 


  • Tur nr 01 Avlyst Dårlig vær
  • Tur nr 02 Avlyst Grunnet for få påmeldte og dårlig vær
  • Tur nr 03 14.November Avlyst grunnet Corona pandemien
  • Tur nr 04 5. Desember Avlyst grunnet Corona pandemien

    Resultatarkiv

  • Copyright - Helgeroa Havfiskeklubb - Tom Gerhard Nilsen