Forside      Hvem er vi?      Styret      Nyhetsarkiv      Terminliste      Resultatarkiv      Rekorder      Fiskeregler      Fiskeskipper      Linker      Været/Kart      Tilkobling ombord  

Idag
Igår
Siste uke
Denne mnd.
Totalt
248
263
2560
5831
1134129
Fisketur nr. 11, lørdag 2 Mai
Publisert: 2015-05-03 av Tom Gerhard Nilsen

Sist tur ble flyttet i siste liten til Steingrunnen. Denne gangen hadde vi fått rapporter om fisk på Hakkaberget. Vi var ikke i tvil hvor vi skulle denne gangen. Elleve mann gjorde seg klar kl 06:00 lørdag morgen. Liz fra Nevlunghavn og Per Berle fra Helgeroa.

Været denne morgenen var pent men det var 8 meter i sekundet fra nord. Bølgene og strømmen var meldt noe høy fra morgenen av men skulle avta etter kl 10:00. Vi merket det først når vi beveget oss mot Hakkaberget. Bølger på ca 1 meter og strøm på ca 1,5 knop. Fiskeskipper Per Berle og Tom Gerhard Nilsen hadde fast bestemt seg på at ytterst på Hakkaberget er den beste plassen og starte fiske på.

Per Berle, Aage, Svein Tore og Jan Ove startet fiske noen minutter før de andre på Liz. De var også de første til å få kjenne hogget til torsken. Det ble først tatt en Torsk på 2,5 kg. Etter noen timer bet det på flere fine torsk. Blant annet dagens største på 8,60 kg som Jan Ove Jacobsen fikk opp.

Liz la seg noe lengre ut og tok et par driv over 95 meteren. Grunnet sjø, vind og strøm var vi helt avhengig av å holde båten med akterenden mot bølgene. Dette gikk veldig bra på denne turen, stor takk til Tore for utrolig bra kjøring! Drivene ble noe lengre enn hva vi har gjort før, men det viste seg å være smart. Mange på Liz fikk store sei. Den største var på 1,72 kg som ble tatt av Tom Gerhard Nilsen. Den store torsken var ikke helt til stede på Liz de første timene.

Etter noen timer yterst på Hakkaberget bestemte Per Berle seg for å flytte inn på 50 meteren. Der ble de ikke veldig lenge da det var småsei der inne. Liz flyttet litt lengre inn men lå i rennen på Hakkaberget. Fisket var ikke stort bedre der. Vi bestemt oss for å flytte tilbake der vi startet.

Det ble tatt en liten avbrekk midt i all fiskingen med varme pølser. Dette smaker alltid godt når man er på sjøen. Etter kort tid var vi tilbake bak stenge, fulladet for å dra opp de store torskene.

Første drivet satt torsken på. Det var Kåre Trondsen og Knut Ivar Nilssen. Like etter dro flere mann pene torsker. Vi hadde endelig truffet på plassen samtidig som vinden og strømmen var avtagende. Tom Gerhard Nilsen fikk plutselig på noe tungt, det virket veldig tungt men viste seg til slutt å være en Torsk som var huket i ryggen.

Været de siste timene var upåklagelig! Det løyet kraftig opp og sjøen roet seg mye. Vi fikk noen flotte timer på sjøen denne dagen. Snittet på antall innveid kilo ble hele 18,61 kg!!

Takk for en flott tur!

Med vennlig hilsen
Fiskeskipper
Tom Gerhard Nilsen
Fotoalbum: Fisketur nr 11 - 02.05.15Sist oppdatert: 2015-05-03 13:36:36 Artikkelen er lest: 2413 ganger.


 


  • Tur nr 01 Avlyst Dårlig vær
  • Tur nr 02 Avlyst Grunnet for få påmeldte og dårlig vær
  • Tur nr 03 14.November Avlyst grunnet Corona pandemien
  • Tur nr 04 5. Desember Avlyst grunnet Corona pandemien

    Resultatarkiv

  • Copyright - Helgeroa Havfiskeklubb - Tom Gerhard Nilsen