Fisketur nr. 1, lørdag 15 August 2015

Publisert: 16. aug. 2015 av Tom Gerhard Nilsen

Årets første fisketur gikk til Hakkaberget. Grunnet noe usikkert vær var turen noe usikker. Alle møtte opp i Nevlunghavn og Helgeroa for å gjøre seg klar til avreise kl 07:00.

Alle merket vinden som kom mot oss på veien ut. Det var 8-10ms på morgenen. I løpet av dagen ble det opp til 12ms i sekundet. Det var noe ruskete på veien ut, begge båtene merket bølgene godt. På Liz slo bølgene over båten et par ganger så de som var ute på dekk fikk seg en ufrivillig dusj.

Klokken kvart over åtte ankom vi ytre Hakkaberget på 93 meteren som mange av oss har hatt gode fangster på i løpet av sommeren. Vi bakket opp mot bølgene for å prøve å holde oss så godt vi kunne.  Det var ikke alltid like lett å få snørene mest mulig rett ned i vannet denne dagen.

Torsken uteble i dag, dette mye grunnet at vi hadde enorm avdrift, samtidig som strømmen slo inn. Det ble mye sei og makrell på de fleste men ikke det helt store. Det ble totalt tatt opp 5-7 torsker men ingen av dem var spesielt store.

Da klokken var mellom 11 og 12 ble vinden sterkere og det var umulig å holde båtene. Per Berle hang seg på slep på Liz men til slutt måtte vi gi oss og trekke inn mot Tvistein for litt pølser.

Etter en turbulent tur inn til Tvistein fikk vi endelig i oss litt etterlengtet mat. Per Berle dro inn etter pølsene var fordøyd men Liz ble liggende igjen. De fleste kastet kroken ut igjen inne ved Tvistein og merket fort at det var mye makrell der. Aage fikk til og med opp en torsk på 1 kg. 

Det var trist vi ikke hadde værgudene med oss på den første turen i år. Vi håper på stille vær neste tur!

Tusen takk for en flott tur alle sammen.

PS.
De av dere som tok bilder kan sende dem inn til oss på: tom_g_nilsen@hotmail.com

Med vennlig hilsen
Tom Gerhard Nilsen
FiskeskipperHer er noen videoer fra turen.

Ombord på Liz :Per Berle på vei inn til Tvistein:Fisketur nr 1 - 15.08.15

← Tilbake© Helgeroa havfiskeklubb 2017 - 2024
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4