Forside      Hvem er vi?      Styret      Nyhetsarkiv      Terminliste      Resultatarkiv      Rekorder      Fiskeregler      Fiskeskipper      Linker      Været/Kart      Tilkobling ombord  

Idag
Igår
Siste uke
Denne mnd.
Totalt
46
213
3048
259
1439836
Irene begynner og ta form!
Publisert: 2015-08-30 av Tom Gerhard Nilsen

Mangfoldige timer med dugnadarbeid har gitt resultater. Sist uke var Irene på slipp og det var opptil 11 mann på plass på en dag. Da går arbeidet fort. Vi er veldig fornøyd med de som stilte opp på dugnaden men vi savnet mange medlemmer.

Det er forsatt en rekke ting igjen så det er bare å ta kontakt med oss om det er noen som har bedre tid utover høsten.

Her er litt logger fra arbeidet:

Dato: 29.08.2015:

Har begynt litt på det elektriske i dag byttet defekt sikkringsholder  på radio. nå er den ok.
Har sett på brannsentral i dag også, der  var det større utfordringer  + og - var koblet motsatt. ikke bra sentral var defekt. Tok sentral med hjem i furte bua  mi  demonterte elektronikk kortet.Fant feil som ventet diode var kortsluttet.byttet denne og nå er brannsentralen ok.   skal se på detektorer i morgen. Brann sentralen har også alarm på høy vannstand.
Jan Ove og jeg skal ned i morgen. Nok arbeide til alle lenge enda

hilsen Per Berle
----------------------------------------------------------------------------------------

Dato: 20.08.2015 08:13
Hei folkens.
Et flott syn møtte Jørgen og meg da vi ankom "Altin brygga" i Skien for å gå Irene til Skjerkøya for slipping. Lekkert nymalt styrehus, flott jobbet Kato, skulle nesten tro det var gjort på fabrikk i Bergen!!
Flott seilas ned elva og over Frierfjorden i maks vær, en tur som egentlig gikk altfor fort. Ankom Skjerkøya litt før 13:30. Der stod folkene klar til å ta i mot oss, løftevogna var klar og vi gikk rett inn i stroppene under Jørgen's kyndige manøver. Kjappt og effektivt løftet og kjørt inn på kaia for rengjøring av undervannsskrog. Egentlig lite groe, men en del slim og ruhr skjell ble spylt av før skuta ble kjørt til landingsplass, parkert og stemplet av.
Godt valg av verksted Jørgen. Ryddig og rent på områdene, hyggelige og service innstillte personell, og dyktige. Helt topp.
Ingen store overraskelser på skuta så langt. Som foreventet en del mark angrep i stråkjøl, og også gamle angrep i selve kjølstokk hvor det tidligere er foretatt innfelling av nytt treverk. På bakgrunn av dette ble det besluttet å legge en jernsko på ca 6 meters lengde under kjølen i akterkant for å gjenopprette styrken i dette området. Stål for dette er bestilt og det leveres på lørdag morgen. Fjernet deffekt stråkjøl i de områder den må fornyes.
Propell mutter er demontert og gjenger på aksel inspisert, ingen tæringer på dem. Aksel er løst fra gear og trukket så langt bakover som mulig. For inspeksjon. Får den ikke helt ut uten å demontere roret. Skal prøve å få en tilstand på aksel ved hjelp av ultralyd før endelig avgjørelse om videre arbeid tas.
Avsluttet arbeid ca 21:15.
Dagens plan er klargjøring og montering av stråkjøl og tilstandskontroll av propell aksel og hylse. Samt rengjøring og priming av skrog
Det er planlagt sjøsetting igjen på mandag. Mye arbeid skal utføres så det blir jobbing hver dag til langt på kveld, også i helgen. For å komme i mål kreves det personell. De som har anledning anmodes om å stille opp og hjelpe til så vi kommer i må som planlagt.
Vedlagt er noen bilder fra gårdagens begivenheter.

Mvh/Best regards Knut


Fotoalbum: Irene 2015 Slipp

Sist oppdatert: 2015-08-30 20:50:53 Artikkelen er lest: 3835 ganger.


 


  • Tur nr 01 10 September
  • Tur nr 03 12 Novemeber
  • Tur nr 04 10 Desember

    Resultatarkiv

  • Copyright - Helgeroa Havfiskeklubb - Tom Gerhard Nilsen